Regler för annonsering


Hur mycket kostar det att annonsera på bamba.nu?
Det är gratis att annonsera på bamba.nu

Hur gör man för att annonsera?
Börja med att registrera dig. Kom ihåg att namnet som du skriver, är det som kommer att visas vid sidan av dina annonser.
När du har registrerat dig kommer du att få ett verifieringsmail med en länk som du skall klicka på. Först när du har klickat på länken och din e-postadress har verifierats kan du lägga in annonser.
Om du inte får något verifieringsmail innebär det troligen att du har skrivit in en felaktig e-postadress när du registrerade dig. Om du skrev in rätt adress - kontrollera så att mailet från oss inte har klassats som spam i din brevlåda.

Lägga in en annons
Klicka på "Lägg in annons" i övre högra hörnet. Du skall nu välja:

1. Vilken kategori som annonsen skall ligga i. Kom ihåg att välja en kategori som stämmer så bra överens med din vara som möjligt; när andra letar efter varor kommer de att leta i olika kategorier.

2. Välj en bra titel. Den kommer att synas när google och andra sökmotorer hittar din sida. Var så tydlig och exakt som möjligt.

3. Beskrivningen av din vara är också viktig. Ju mer utförligt du beskriver varan eller tjänsten, desto gladare blir eventuella köpare, både när de söker efter varor och när de läser om dem. Även här snappar sökomotorerna upp din text.

4. Du kan lägga in en web-adress i beskrivningen. Denna web-adress måste leda till mer information om produkten/tjänsten. Adressen får inte leda till någon allmän reklamsida eller annat - i sådana fall tas annonsen bort. Upprepas missbruket blir det avstängning.

4. Sätt ett pris på varan. Om du utelämnar pris, kommer det att stå "Kontrollera med säljaren".

5. Lägg in nyckelord så ökar chansen att köpare och sökmotorer hittar din annons.

6. Välj ett län och en kommun där din vara finns. Köparna kommer i första hand att leta efter varor/tjänster i ett specifikt län eller kommun. Vad gäller kategorin "Vykort" under "Hobby & Samlarprylar", så kan det vara bra att lägga in vykortet/vykorten under det län och den kommun som vykortet föreställer; detta även om du bor i en annan kommun/län.

7. Ladda upp bilder. Du kan som mest ladda upp 5 bilder för en annons.

8. Ange om du vill att din e-postadress skall synas i annonsen. Vi rekommenderar att du INTE skriver ut din e-postadress (för att undvika spam). Din annons förses då med ett formulär som köparen får fylla i och du får ett email med köparrnas information.

9. Dina första annonser publiceras inte förrän du har godkänt publiceringen via ett verifieringsmail. Denna procedur används för att undvika risken att en "spam-robot" lägger in annonser automatiskt.

10. Annonserna är synliga i 60 dagar och visas därefter inte längre. När de har varit stängda ett tag raderas de från systemet.

 

Dessa förutsättningar gäller för annonsering på bamba.nu

1. Annonser som läggs ut i en varukategori på bamba.nu skall avse en produkt eller tjänst som kan köpas direkt genom att kontakta annonsören.

2. Länkar får användas om de är direkt relaterade till texten i annonsen.

3. Försäljning av olagliga produkter eller tjänster är inte tillåtet (t.ex. narkotika, receptbelagda läkemedel, piratkopior, pyramidspel osv)

4. Reklam får inte göras för lån av pengar, kedjebrev, tveksamma "jobba hemifrån"-erbjudanden, bantningsmedel eller liknande.

5. För husdjur gäller att katter skall vara minst 12 veckor och kosta minst 500:- och hundar minst 8 veckor och kosta minst 1000:-. Övriga smådjur minst 100:-.

6. Använda egna fotografier på de varor du säljer då det ökar chansen till försäljning och att du själv äger bildrättigheten. Använder du andras bilder (privatpersoners eller organisationers) är det viktigt att du har fått skriftligt tillstånd att göra det.

7. Bamba.nu är en annonsplats, där annonsörer och köpare möts. Bamba har ingen medverkan i transaktionen och kan därför inte ta ansvar för vare sig transaktion eller om varors eller tjänsters beskaffenhet. Det åligger säljaren att försäkra sig om att varan/tjänsten som annonseras är laglig och beskrivs korrekt och köparen att försäkra sig om detta. Båda parter (köpare och säljare) kommer överens om transaktionen och genomför den i samverkan.

8. Användare som bryter mot reglerna kommer att blockeras och annonserna tas bort.

Tips för ökad chans till försäljning
Gör gärna reklam för din annons på din blogg, i facebook eller annorstädes. Annonserna har förberedda tipsknappar för facebook, twitter, Linkedin och Google+. 

 

Back to top